Sesli İçerikler İçin Kullanılabilecek Araçlar

Günümüzde içerik üretiminin hayli arttığını görüyoruz. İlgimizi çokça çeken bu içerikleri değişik formatlarda görmek mümkün. Görsel, yazılı ve sesli içerikler her yerde karşımıza çıkıyor. Bunlar arasından sesli içerik üretmek için bir takım araçlar kullanılıyor. Bu araçlar ses kaydetmeye, düzenlemeye, geliştirmeye ve istediğiniz şekillere getirmeye yarıyor.

Bu araçlardan en yenileri metni sese çeviren yapay zeka uygulamaları. Önce en çok kullanılan metin seslendirici programlara bakalım.

Play.ht

Hazırlayacağınız metni sese çeviren yapay zeka uygulamasıdır Play.ht. Uygulamanın içerisinde bir ses kütüphanesi var ve buradan istediğiniz sesi seçebiliyorsunuz. Bu sesler gerçek durması için özellikle seçilen kadın, erkek ve çocuk doğal ses tonlarından oluşuyor. İstediğiniz ses için filtreleme yapabiliyor ve dil/aksan seçebiliyorsunuz. Hız, ses duygusu ve yüksekliği gibi detayları da ayarlayabiliyorsunuz. Sonrasında, metninizi oluşturmak kalıyor. Yapay zeka sizin için seslendiriyor. Play.ht’nin ücretsiz versiyonu 5000 kelimeye kadar sınırlı. Daha fazlası için 29,25 dolardan başlayan ücretler talep ediyor. Farklı özellikleri kullanabildiğiniz tarifeleri mevcut. İnternet sitelerinde kullanımına dair detayları açıklayan faydalı bir videoları da var, göz atabilirsiniz.

LOVO

LOVO, metinden sese dönüşüm sağlayan yapay zeka araçlarından biridir. Tamamen ücretsiz oluşundan dolayı çoğunlukla tercih edilir. 100’den fazla dil seçeneği bulunan uygulama tamamen gerçek insan sesi kullanıyor. Metinden sese dönüştürürken ses üzerinde ayarlayabileceğiniz çok sayıda özellik mevcut. İnternet sitelerinde kullanımını adım adım anlatan bir sunumları var.

Murf

Metinden sese doğru gitmeyi amaçlayan bir diğer uygulama. Ses sentezi, düzenleme ve görsel zamanlama özellikleriyle kullanıcıların tercih ettiği araçlardan biri. Ücretsiz sürümünde 10 dakikalık bir deneme yapabilirsiniz fakat sonrası için değişen özelliklere göre 19 dolardan başlayan bir fiyatlandırma sunar.

Descript

Descript, video ve podcast üreticileri için bir düzenleyici yapay zeka aracı. Özellikle podcast üreticileri için özelleştirilmiş olan yazılımda ihtiyaç duyabileceğiniz bir çok fonksiyon yer alıyor. Sesli içeriği yazıya döküp yazılı hali üzerinden de düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Kesip çıkartmak istediğiniz kısımları atıp yerine yeni bir şey yazdığınızda Descript sizin için bunu kendi sesinizle seslendiriyor. Ücretsiz halini 1 ay içerisinde sadece 1 saat kullanabiliyorsunuz. Devamında kullanmak isterseniz aylık kullanma saatlerine göre fiyatlandırma tablosu mevcut. 10 saat için 12 dolar, 30 saat için 24 dolar talep ediyor.

Yapay zeka dışında en çok kullanılan araçlara da bir göz atalım.

Adobe Audition

Video, podcast ve ses efekti tasarımlarınız için hassas ayarlar yapabileceğiniz bir ses düzenleme aracıdır. Sesli içerikler için ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi sunuyor. Uygulama içinde sizi nelerin beklediğini, özellikleri ve kullanımları gösterdikleri videolar mevcut. Ücretsiz deneme sürümünün ardından uygulamayı ücretli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Öğrencilere indirim imkanı sağlıyorlar.

Audacity

Tamamen ücretsiz olan Audacity, sesli içerikler için kayıttan düzenlemeye kadar birçok özellik barındıran işlevsel bir uygulama. İhtiyaç duyabileceğiniz ses efektlerini de barındırıyor. Windows, Mac, Linux, Source ve Plug-Ins için uygun.

sesli içerikler

FL Studio

Daha çok müzik odaklı bir ses düzenleme programı olan Fl Studio, birçok temel fonksiyonu içerdiği için tercih edilen programlar arasında. Sesli içeriklerinizde müzik kullanıyorsanız bir göz atabilirsiniz.

GarageBand

GarageBand, IOS destekli bir ses düzenleme aracıdır. Genelde müzik içeriklerinde kullanılır. İçerisinde kendi ses efekti kütüphanesi bulunan bu araçta, ses içeriğinize istediğiniz efekti ve enstrümanı eklemek mümkün. Akıllı kontrollere sahip ara yüzü sayesinde işiniz kolaylaşır.

sesli içerikler

Ardour

Linux, MacOS ve Windows destekli bir uygulama olan Ardour, tamamen ücretsiz bir ses düzenleme aracıdır. Kayıt, düzenleme ve mix özellikleriyle sesli içerik üreticilerinin sıkça kullandığı bir araç. Ses mühendisleri, müzisyenler, film müziği yapımcıları besteciler, podcast üreticileri ve radyo programcılarının tercih ettiği Ardour, ara yüzünün biraz karışık olmasından dolayı yeni başlayanlara pek önerilmiyor.

sesli içerikler

Görsel içerik araçları üzerine olan yazımızı okumak isterseniz:

https://sifirdanglobale.com/blog/gorsel-icerikler-icin-kullanilabilecek-araclar/

Bu araçları tanıdıktan sonra sesli içerik üretmek daha iyi bir fikir gibi göründüyse sizi podcast ile ilgili yazımızı okumaya davet edelim:

https://sifirdanglobale.com/blog/podcast-nedir/?utm_source=google&utm_medium=cpc&gclid=CjwKCAjw__ihBhADEiwAXEazJk-iHAB2bwmlWAv7_aQ6TP1R81r6-G1OY7bDw-mOTpwwgmnCDz5W4hoCxAkQAvD_BwE#title3

Paylaş:

Twitter
LinkedIn
Facebook
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
2 Haftalık E-Bülten

E-Bültenimize
Abone Olun!

Online dünya hakkında fikir sahibi olmak için bültenimize abone olabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

En Son Yazılar

En Son Yazılar

Midjourney Nedir?

Dijital dünyada tasarıma getirilen yepyeni bir boyut Midjourney. En basit tanımıyla; oluşturacağınız metinleri görsele çeviren bir yapay zeka uygulaması. Hayal ettiğiniz her şeyi metne dökebildiğiniz

Twitter’da Büyüme İpuçları

Dünyada 500 milyondan fazla, Türkiye’de ise 16 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan Twitter, işinizi veya ürününüzü pazarlamak için mükemmel bir araçtır. Fakat milyonlarca kullanıcı

ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır?

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen son teknoloji ürünü bir dil modeli. Bir yapay zeka dil modeli olarak ChatGPT, insan benzeri metin yanıtlarını anlamak ve üretmek için

Figma Nedir

Figma, kullanıcı arayüzleri (UI), kullanıcı deneyimi (UX) tasarımları ve etkileşimli prototipler oluşturmak için kullanılan bulut tabanlı bir tasarım ve prototipleme aracı. Tasarımcılar ve geliştiriciler gerçek

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x