Yazılı İçerikler İçin Kullanılabilecek Araçlar

Son birkaç yılda içeriğin ne kadar önemi arttıysa aynı şekilde içerik üretim sürecinin önemi de o kadar artmıştır. Bu artış tabii ki içerik üreticilerinin lehine olmuş ve içerik üretilen platformlar gibi içerik üretimine yardımcı olabilecek uygulama ve platformlarda ortaya çıkmıştır. Bu yazımızda yazılı içerikler için kullanılabilecek yapay zeka araçları ve yapay zeka olmayan uygulamaları listeledik.

İçindekiler:

Grammarly

yazılı içerikler için kullanılabilecek araçlar

Yazılı içerikler için kullanılabilecek araçlar denilince akla ilk Grammarly gelmektedir. Grammarly, dilbilgisi, imla ve noktalama hataları konusunda size yardımcı olabilecek bir yapay zeka aracıdır. Cümle yapısını, netliğini ve stilini geliştirmek için öneriler de sağlayabilir. Fakat sizin için yazı yazmaz. Ve sadece İngilizce olan metinler üzerinde çalışma yapabilir. İsterseniz Chrome eklentisi olarak ekleyebilir, uygulamayı indirebilir veya internet sitesi üzerinden uygulamaya erişebilirsiniz.

Grammarly hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için bu yazımıza göz atabilirsiniz:

https://sifirdanglobale.com/blog/grammarly-nedir/

Thesaurus

Bu site, eş anlamlı, zıt anlamlı ve ilgili kelimeleri bulmak için harika bir kaynaktır. Tekrardan kaçınmanıza ve yazma stilinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca size içerik fikri verebilir ve yazınızı ve dilbilginizi geliştirmek için pratikler sunar. Aynı Grammarly gibi bu site de yalnızca İngilizce çalışmaktadır.

Hemingway Editor

Bu yapay zeka aracı, metninizi analiz eder ve onu daha okunaklı ve öz hale getirmek için öneriler sunar. Basitleştirilebilen veya ortadan kaldırılabilen uzun, karmaşık cümleleri, zarfları ve pasif ses yapılarını vurgular. İsterseniz aracı bilgisayarınıza yükleyebilir isterseniz de internet sitesi üzerinden kullanabilirsiniz. Hemingway app, Türkçe dahil birçok dilde yazılmış metin üstünde çalışmakta.

Scrivener App

Bu uygulama, romanlar, araştırma makaleleri ve senaryolar gibi uzun biçimli projeler için özel olarak tasarlanmış bir yazma yazılımıdır. Düzenleme ve biçimlendirme seçeneklerinin yanı sıra çalışmanızı editlemek ve taslağını oluşturmak için özellikler sunar. Birçok dil desteği de mevcuttur.

Listede yer alan diğer uygulamalar/araçlar freemium iken Scrivener, size 30 günlük bir deneme süresi sunar ve sonrasında kullandığınız modele göre fiyatlandırmasını günceller.

Quillbot

yazılı-içerikler-için-kullanılabilecek-araçlar

Orijinal anlamı koruyarak cümlelerinizi ve paragraflarınızı yeniden yazmanıza yardımcı olabilecek yapay zeka destekli bir yorumlama aracı. Sadece Almanca ve İngilizce metinler üstünde çalışmakta. Chrome ve Microsoft Word eklentisi olan araç, aynı zamanda metninizdeki intihal oranını da algılar.

Wordtune

yazılı içerikler için kullanılabilecek araçlar

Yapay zeka destekli bu araç, cümlelerinizi daha açık ve öz hale getirmek için yeniden ifade etmeye ve yeniden yazmaya yönelik öneriler sunar. Chrome ve Microsoft Word eklentisi olarak kullanılabilir. İspanyolca, Çince, Arapça, Hintçe, Fransızca, Portekizce, Korece ve Rusça dillerini İngilizceye çevirip o metin üstünde çalışabilir. Ve yazdığı yazılarda intihale yer vermediğini de belirtmekte.

Sesli ve görsel olarak içerik üretmek istiyorum ve bana yardımcı olabilecek araçlar arıyorum diyorsanız, bu yazılarımıza göz atmanızı öneririz:

https://sifirdanglobale.com/blog/sesli-icerikler-kullanilabilecek-araclar/

https://sifirdanglobale.com/blog/gorsel-icerikler-icin-kullanilabilecek-araclar/

Paylaş:

Twitter
LinkedIn
Facebook
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
2 Haftalık E-Bülten

E-Bültenimize
Abone Olun!

Online dünya hakkında fikir sahibi olmak için bültenimize abone olabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

En Son Yazılar

En Son Yazılar

Midjourney Nedir?

Dijital dünyada tasarıma getirilen yepyeni bir boyut Midjourney. En basit tanımıyla; oluşturacağınız metinleri görsele çeviren bir yapay zeka uygulaması. Hayal ettiğiniz her şeyi metne dökebildiğiniz

Twitter’da Büyüme İpuçları

Dünyada 500 milyondan fazla, Türkiye’de ise 16 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan Twitter, işinizi veya ürününüzü pazarlamak için mükemmel bir araçtır. Fakat milyonlarca kullanıcı

ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır?

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen son teknoloji ürünü bir dil modeli. Bir yapay zeka dil modeli olarak ChatGPT, insan benzeri metin yanıtlarını anlamak ve üretmek için

Figma Nedir

Figma, kullanıcı arayüzleri (UI), kullanıcı deneyimi (UX) tasarımları ve etkileşimli prototipler oluşturmak için kullanılan bulut tabanlı bir tasarım ve prototipleme aracı. Tasarımcılar ve geliştiriciler gerçek

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x