Yağmur Delan – Elini Kirletenler

Seni tanıyabilir miyiz?

Tabii ki, ben Yağmur. 22 yaşında bir içerik yazarıyım. Haziran ayında Akdeniz Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum, aynı zamanda açıktan 2020’den beri Anadolu Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümüne devam ediyorum. Daha önceleri hep hayalim yabancı dil öğretmeni olmaktı fakat büyüdükçe ilgi alanlarım değişti. Teknoloji geliştikçe içerik, sosyal medya tanımlarıyla tanıştım. İlk içeriğimi 2020’de astroloji hesabımı açmamla üretmeye başladım. İçerik üretirken, sosyal medya uzmanlığı, editörlük, marka iletişimi alanlarında sertifikalar alırken; öğretmenlik, araştırma ve içerik yazarlığı alanlarında da stajlarımı tamamladım.

Amacım, geleceğe ve yeniliklere ayak uydurabilen birisi olarak içerik ve sosyal medya alanında daha kurumsal bir dünyanın içine atılmak.

Astroloji alanı ile ne zaman ilgilenmeye başladın? Astrolojiye hep inanıyor muydun yoksa başından ilginç bir olay geçtikten sonra mı inanmaya başladın?

Aslında astrolojinin, biz fark etmeden hepimizin hayatında aktif rol oynadığını düşünüyorum çünkü hepimiz bir dergide, ortamda karşılaşabiliyoruz. Benim hikayemse eskilere dayanıyor, günlük burç yorumlarına. Günlük burç yorumlarını okurken astrolojinin ne olabileceğini araştırmaya başlayınca karşıma semboller çıktı ve astrolojinin bundan daha farklı bir yanı olduğunu gördüm. O yüzden astrolojiye inanmaktan ziyade, astrolojiyle ilgileniyorum diyebilirim sizlere. İlgimi çeken şeyse, burçların arketipleri ve eski kaynaklardan gelen sembolik yorumlar. Daha çok popüler astroloji alanında içerik üretsem de kişisel olarak hala ilgilendiğim alan sembolik yorumlar. 

Astroloji hakkında Twitter hesabı açmaya nasıl karar verdin?

2018’den bu yana boş vakitlerimi geçirmek için birçok astroloji hesabını takip ediyordum. 2020’de pandeminin tam ortasında beni mutlu eden bir hobimin olmadığını fark ettim ve hayatımda bir boşluk olduğunu gördüm. Tam o anda neden içerik yazmaya başlamıyorum ki herkese açık şekilde diye düşündüm çünkü kişisel (gizli) hesabımda kendi kendime yorumlar paylaşıyordum. Çevremin desteğiyle Nisan 2020’de hesabımı açtım.

Başlamadan önce ne tarz zorluklar yaşadın?

Benim siteye girdiğim zamanlar sadece yüksek takipçili, bilinen hesaplar vardı o yüzden yeni yüzler görülmeye pek alışık bir ortam değildi. İnsanların astroloji alanında gerçekten ilgili olup olmadığınızı test etmeleri dışında kalıcı olup olmadığınızı anlamaları da gerekiyordu yoksa size yargılı yaklaşabiliyorlardı. Başkalarının ışığını söndürmek isteyenler de o zamanlar çok fazla vardı. Şu anda bu tarz problemler yaşanmasa da 2020 için en büyük zorluklar kesinlikle bunlardı.

Hem iş hem elini kirletme projen nasıl gidiyor?

İş hayatımda şu anda tam zamanlı çalışmıyorum, dahil olabildiğim kadar gönüllü ve freelance projelerde yer almaktayım. Astroloji dışında da kurumsal hayatta çalışmak istediğim sektörde yani marka ve içerik stratejisi alanıyla alakalı bir projenin üretimindeyim. Benim için içerik fikri üretmek ve yazmak problem olmasa da hepsine birden yetişmek zor olabiliyor. Hepsine birden yetişmek için planlı ve düzenli ilerliyorum. Genelde astroloji hesabımdaki içeriklerimi önceden oluşturup, planla kısmından paylaşıyorum. Bu sayede twitter hesabım gün içerisinde aktif kalırken, ben o sırada projelerim, eğitimlerim ve medium hesabımdaki yazılarla ilgileniyor oluyorum. Çoğu zaman içeriklerim ilgi gördüğü için de motive olmuş bir şekilde yoluma devam ediyorum ve bu sayede dijital & girişim & liderlik alanlarındaki eğitimlerime de şevkle katılıyorum.

Birçok farklı alanda yazı yazdığını görüyoruz. İçerik yazmaya neden bu kadar önem veriyorsun? Ve bu kadar çok içerik yazmanın meyvesini hiç yedin mi?

Bence içerik yazmanın çok düşünmekle alakası var. Benim gibi çok düşünen herkese içerik yazmasa da bir dijital günlük yazmasını tavsiye ederim. Bunun dışında edebiyat bölümü mezunu olunca hayatınızın %90’ı makale yazmakla geçiyor. Bu sayede yazmayı seviyorsanız, benim gibi kendinizi bulabiliyorsunuz. Özellikle yazmaktan kaçmak yerine, üstüne düştüğünüzde farklı alanlardaki projeleri bulabilip, cümlelerinizin ve düşünce yapınızın hangi alana daha çok uyduğunu daha erken keşfedebiliyorsunuz. Twitter’da astrolojik içerik yazmamın meyvesini çok yediğimi düşünüyorum bazı tweetlerim takipçi sayımın 5 katına bile ulaşabiliyor fakat sektör bazında şu anlık bir proje dışında tam karşılığını aldığımı düşünmüyorum. Diğer bir yandan kısa sürede bu kadar içerik yazmam tabii ki özgeçmişimde bir artı olarak bulunuyor. Genelde bu konuda olumlu geri dönüşler alıyorum.

Twitter’da 24 bin takipçin var. Ve her tweetini yaklaşık 15 bin kişi görüyor. İçerik üretmeye başladığından itibaren sana gelen geri dönüşlerin üzerinde etkisi nasıl oldu?

En başından beri hep yükselmeyi istesem de ben bile bazen bu kadar takipçiye ulaşacağımı düşünmüyordum. Öğrenciyken dersler – içerik arasında kaldığım zamanlar birkaç defa hesabımı dondurmuşluğum oldu fakat beni takip eden güzel bir kitleye sahip olmuşum ki aktif olduğum sürece hep olumlu geri dönüşler ve yeni takipçilerle karşılaştım. Genelde geri dönüşler nasıl istikrarlı bir şekilde bu hesabıma devam edebildiğim ve giderek kitlemi büyütebildiğimin şaşkınlığı oluyor çünkü bu röportajı gerçekleştirmeden önce 24 bin takipçim olmamıştı daha.

Elini kirletmek isteyenlere verebileceğin tavsiyeler neler olur?

Benim tavsiyem, herkes kendi tutkusunun peşinden cesaretli bir şekilde gidebilmeli. Hangi alanda ve hangi platformda ilerlemek istiyorlarsa, başkalarının düşüncelerine kulak asmadan kendi kalplerini dinleyerek kendi içeriklerini üretmeliler. Ya başarılı olur muyum ya da ya başarısız olur muyum ikileminde kalmak yerine ortaya bir ürün çıkardıktan sonra buna karar verecek kadar cesaretli olmalılar. Mesela ben Astroloji alanında içerik ürettiğim için insanlar bana önyargılı yaklaşırlar mı diye çok düşünmüştüm fakat o an o Twitter’da astrolojik arketipler alanında içerik yazmak istiyordum. Bu isteğime karşı koymak ve aklımda hep bir soru işareti olarak kalmasını tercih etmeyerek ortaya bir içerik çıkardım ve şu anda hala içerik üretmeye devam ediyorum. Heveslenerek başlayıp, içerik üretmeyi bıraktığım alanlar da oldu fakat pişman değilim çünkü en azından denedim diyebiliyorum. Ek olarak hep motive olur muyum, istikrarlı olur muyum gibi soruların cevabını da ancak içerik üretme yolunda öğrenebileceklerini söylemek istiyorum. Benim fikrime göre, kimse bir işe girişmeden yolun nasıl gideceğini hesaplayamaz. Kendi kitlenizi, platformunuzu, içeriğinizi seçin ve işe başlayın.

Sorular dışında eklemek istediklerin:

Kariyerinin başında birisi olarak içerik üretirken karışık bir yola girdiğimi düşündüğüm sırada Sıfırdan Globale ekibi ile tanışma fırsatı elde ettim. Katıldığım iki bootcamp sayesinde karışık bir yolda olmadığımı, sadece Sıfırdan Globale ekibi Elini Kirletenler topluluğunda farklı alanlar deneyenler ve kendi yolunu bulacak kişilerden birisiymişim sadece. Bu yüzden Sıfırdan Globale ekibine çok teşekkür ediyorum, bu ekibin parçası olmak eşsiz bir deneyim.

 Sevgili okurlar,

 Röportajı okuduktan sonra benimle istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz. Sizlere mutlulukla yardımcı olmak isterim.

 Sevgilerimle.

 Düşüncelerimizi içeriğe dönüştürebilmek ve bu dünyada birilerinin kalbine dokunabilmek dileğiyle…

İletişim Bilgileri:

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/yagmurdelan/

Email: yagmurdelans@gmail.com

Elini Kirlettiğin Projenin Bilgileri: https://twitter.com/zodyakmedya

Paylaş:

Twitter
LinkedIn
Facebook
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
2 Haftalık E-Bülten

E-Bültenimize
Abone Olun!

Online dünya hakkında fikir sahibi olmak için bültenimize abone olabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

En Son Yazılar

En Son Yazılar

Midjourney Nedir?

Dijital dünyada tasarıma getirilen yepyeni bir boyut Midjourney. En basit tanımıyla; oluşturacağınız metinleri görsele çeviren bir yapay zeka uygulaması. Hayal ettiğiniz her şeyi metne dökebildiğiniz

Twitter’da Büyüme İpuçları

Dünyada 500 milyondan fazla, Türkiye’de ise 16 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan Twitter, işinizi veya ürününüzü pazarlamak için mükemmel bir araçtır. Fakat milyonlarca kullanıcı

ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır?

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen son teknoloji ürünü bir dil modeli. Bir yapay zeka dil modeli olarak ChatGPT, insan benzeri metin yanıtlarını anlamak ve üretmek için

Figma Nedir

Figma, kullanıcı arayüzleri (UI), kullanıcı deneyimi (UX) tasarımları ve etkileşimli prototipler oluşturmak için kullanılan bulut tabanlı bir tasarım ve prototipleme aracı. Tasarımcılar ve geliştiriciler gerçek

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x