E-mail yoluyla pazarlama her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu pazarlama yöntemi içinde e-posta adresi toplama, bülten oluşturma ve gönderdiğiniz e-postalar hakkında analiz yapmak vardır. Bu saydığımız unsurları içinde bulunduran ve e-posta pazarlaması denilince akla gelen ilk isim ise Mailchimp.
İçindekiler:
Ücretsiz mi?
Mailchimp, freemium bir platformdur. 500 adrese kadar size ücretsiz bir kullanım sunar. Bu ücretsiz paketin dışında seçebileceğiniz üç adet ücretli paket bulunur. 500 aboneyi/ adresi geçtikten sonra Mailchimp sizden bu ücretli paketlerden bir tanesini seçmenizi talep eder.
Mailchimp Nasıl Kullanılır?
- Ücretsiz üyeliğinizi başlatmak için platform size birkaç soru sorarak başlar. Sizi daha iyi tanıyabilmesi için sorular, nerede yaşadığınız, işinizi nereden devam ettirdiğiniz, sattığınız hizmeti hangi platformlardan sattığınız ve Mailchimp’i ne için kullanacağınız gibi konuları kapsar.
- Üye olduktan sonra karşınıza çıkan sayfa size yeni bir bülten yaratmanız için, trafik analizinize bakmak için, hesabınızı başka platformlarla entegre etmek için, ve gerekli işlerinizi halletmeniz için alan sağlar.
- Sayfanın sol üstünde bulunan ‘create’ kısmından e-posta, form veya landing page (tek sayfa) oluşturabilirsiniz. Ayrıca bir e-posta bültenine bu sayfadan da başlayabilirsiniz.
- Trafik almaya başlayıp gelir elde ettiğiniz zaman için platform size bu artışı analiz edebileceğiniz bir sayfa sunar. Attığınız e-postaların her birinin tıklanma ve açılma oranlarına buradan bakabilirsiniz.
- Mailcimp’i diğer e-bülten platformlarından ayıran kısmı olan entegrasyonalara sol bölümden bakabilirsiniz. E-bülteninizi Zapier, Google Analytics, Square ve daha birçok hesabınıza bağlayabilirsiniz.
E-posta Pazarlamasında Neye Dikkat Edilmelidir?
- E-postanızda göndereceğiniz kişinin ismi olması o kişiyi özel hissettirecektir. Hemen hemen bütün bülten platformlarında bu özelleştirmeyi yapmanız için araçlar bulunmaktadır.
- E-postanızın anlatmak istediğiniz konu dışına çıkıp uzaması e-postanızın okunmasını zorlaştıracaktır. Anlatmak istediğiniz konuyu kısa ve öz anlatmanız abonenize daha iyi gelecektir.
- Yazdığınız e-postalara isminizi, abonenizin size ulaşabileceği e-posta ve sosyal medya adreslerinizi ve varsa şirket ismini ve logonuzu koymayı unutmayın. Bu tarz bilgiler ile abonenizin aklınıza kazınabilirsiniz.
Newsletter’ın ne olduğunu daha iyi kavrayabilmek için şu yazımıza göz atabilirsiniz: https://sifirdanglobale.com/blog/newsletter-nedir/
Newsletter’a başlamak istiyor fakat Mailchimp’den emin değilseniz bir başka newsletter platformu olan Beehiiv ve Substack hakkında yazdığımız yazılara alalım sizi: